Kategoria: ZdrowieArtykuł autorstwa: 4 stycznia 20170 komentarzy

Producent malin poleca: Sernik domek na zimno z malinami

Jako producent malin najlepiej wiemy, że sezon na maliny właśnie się rozpoczął. A to oznacza, że nadeszła pora nie tylko na zajadanie się świeżymi owocami, ale również na warzenie przetworów i tworzenie różnych pysznych deserów. Naszym ulubionym jest właśnie sernik domek z malinami.

Sernik domek przygotowujemy zawsze na majówkowy – to wtedy pojawiają się nasze pierwsze słodkie maliny. Możn go również przygotować z truskawkami lub jeżynami, a zimą zamiast świeżych owoców użyć rodzynek. Sernik domek jest bardzo sycący, dlatego idealnie nadaje się jako smakołyk do kawy. W dodatku robi się go błyskawicznie – nie wymaga pieczenia, ani długiego oczekiwania aż wyrosną drożdże. Sernik domek również nie jest kosztowny – wystarczy parę składników i garść pysznych i słodkich malin od producenta.

Producent malin dyktuje składniki

  • 0,5 kg mielonego twarogu
  • 1 żółtko
  • 20 dag drobnego cukru
  • 10 dag masła
  • 1 łyżka holenderskiego kakao
  • 2 opakowania maślanych herbatników
  • 100 g słodkich malin, najlepiej prosto od producenta malin Gospodarstwo Ryczywół
  • folia aluminonwa

Producent malin robi masę do sernika

Utrzyj masło z żółtkiem i cukrem, stopniowo dodawaj mielony twaróg dokładnie miksując masę. Podziel całość na dwie części, do jednej z nich dodaj holenderskie kakao i dokładnie wymieszaj.

Producent malin układa herbatniki

Ułóż herbatniki w trzech kolumnach na folii aluminiowej. Kolumny powinny się stykać i być odwrócone poziomo do Ciebie. Na środkową kolumnę rozprowadź ostrożnie masę bez dodatku kakao. Następnie powtykaj w nią maliny i nałóż warstwę czekoladową. Posiłkując się folią aluminiową złóż do siebie dwie boczne kolumny tak, by powstał trójkątny domek.

Włóż ciasto na parę godzin do lodówki. Po tym czasie możesz delektować się pysznym smakiem naszych pysznych malin pod serową pierzynką! Wejdź na stronę producenta malin Gospodarstwo Ryczywół!

Dodaj komentarz